30 Nisan 2009 Perşembe

Evden Eve Nakliyat Fiyatları Hakkında Bilgiler

Evden eve nakliyat kullanıcılar tarafından sıkça aranmaktadır, bu konuda önemli bilgiler vermekte haliyle bizim için gereklilik olmuştur..

Ev taşımasında ilk dikkate alınan konu taşıma fiyatları dır. Verilen fiyatlar arasındaki uçurum kimi vatandaşlarımızı taşıma öncesinde düşündürürken, kimi vatandaşlarımızıda fiyatlardaki yanılgıya düştükten sonra taşıma sonunda düşündürmektedir.

Fiyat konusundaki tercihinizi nasıl yapacağınız hakkında biraz bilgi vermemiz yerinde olacaktır. Öncelikle net olarak söylenmesi gereken bir husus var ki o da şehir içinde 400 YTL’nin altında taşıma yapacağını söyleyen firmaların ciddiyetten uzak ve sahtekar olduğudur. Şimdi bu net kanıya nasıl ulaştığımızı inceleyelim. Ciddi bir firmanın ciddi giderleri vardır. Normal şartlarda evden eve taşımacılıkta tecrübeli bir işçinin maliyeti günlük 55 Ytl civarındadır. Eğer ki verilen fiyat bu bilgilerden uzak ise tavsiyemiz o nakliyat firmasından uzak durmanızdır.

Taban fiyatlamada baz alınan bir ev için (3+1 ve 2.kattan 2.kata) yapılacak nakliye  işinde 4 taşıyıcı, 1 araç sürücüsü olarak 5 kişi çalışmaktadır. 5 kişinin ortalama maliyeti 275 Ytl olmaktadır. Böyle bir taşıma işinde minimum 75 Ytl ambalaj malzemesi gitmektedir ki taşımanın hijyenik olması açıısndan kullanılan ambalaj malzemelerinin fiyatı artacaktır. O halde ortalama olarak 100 Ytl tutarında ambalaj kullanılacaktır. Sadece buraya kadar 375 Ytl maliyet oluşmaktadır ki bu fiyata evden eve nakliyat yaptığını söyleyen firmaların bu fiyatlara taşıma yapamayacakları için başvurdukları ticari ahlaksızlıklar vatandaşlarımızda büyük sıkıntılar meydana getirmiştir.

Sonuç olarak firmaların kurumsal kimliklerine, referanslarına ve ücretlerine bakarak nakliyat hakkında bilgi edinebiliriz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder